top of page

EAD Jeoteknik Sondaj Zemin Etüt
Bilgilendirme Sayfamıza Hoş Geldiniz

EAD Jeoteknik Zemin Etüdü Sondajı, Zemin Etüdü, Jeofizik, Presiyometre, Geoteknik İmara esas, Parsel temel ve zemin etüt raporu, Arazi deneyleri, Yerel zemini tespit raporu Jeoloji ile tüm konularda her zaman yanınızdayız. Zemin etüt Ankara firması imara esas, geoteknik rapor, presiyometre deneyi, jeofizik, sondaj, proje inşaat, Sondaj Zemin Etüdü Fiyatları Ankara, ANKARA Geoteknik firması, ANKARA Fore Kazık işleri gibi konularda bilgi paylaşmak amacıyla hazırlanmıştır.
10 Yıllık İş ve Saha Tecrübesi ile; EAD Jeoteknik Zemin Etüt fiması 2018 tarihinden bugüne kadar, toplamda 511 proje yönetirken; kanun, yönetmelik ve standartlara uygun olarak hatasız, tarafsız ve güvenilir etüt-proje hizmetleri vermektedir. 
Bu amaçla sektöründe öncü olmayı hedeflemiş, konusunda uzman, gerekli eğitime, teknik bilgiye ve deneyime sahip yeterli sayıda personel çalıştırmayı ve gizlilik ilkeleri çerçevesinde hizmet vermeyi prensip edinmiştir.

Bilgilendirme Sayfası Özet Konular:

Zemin Etüdü Nedir? Zemin etüdü, alanın üzerine yapılacak yapılara ait tasarım aşamasında kullanılacak zemin bilgilerinin tespit edildiği; değişik katmanlarda yer alan toprak–taş türü, bölgenin deprem riski açısından risk derecesi, olası bir fay hattına olan uzaklığı gibi özelliklerin detaylı olarak yapılan incelemeler neticesinde inşaata elverişli olup olmadığı konusunda elde edilen bilgilerin bir araya getirildiği rapordur.

Sondaj Nedir? Sondajlar, yapı etki bölgesindeki zemin birimlerinin yatay ve düşey yöndeki dağılımı ile fiziksel ve mekanik özelliklerinin belirlenmesi amacıyla yapılır. Sondajın bir diğer amacı; yeraltı suyu seviyesinin belirlenmesi, kuyu içi arazi deneyleri yapılması ve gerekli lab. deneylerinin yapılması için zemini karakterize edecek sayıda örselenmiş ve örselenmemiş numuneler alınmasıdır.

Presiyometre Deneyi hangi amaçla yapılır? Presiyometre deneyi; radyal basınç altında zemin ve kaya (yumuşak/zayıf kaya) birimlerin gerilme-deformasyon ilişkisinden faydalanılarak, bu tür birimler üzerinde veya içinde inşa edilecek sığ ve derin temellerin taşıma gücü ve oturma miktarlarının hesaplanması, dayanma yapılarında zemin basınçlarının tayini ve kazıkların yatay yönde yüklenmelerindeki davranışlarının belirlenmesi amacıyla yapılır.

Jeofizik Nedir? Jeofizik, kısaca yer yüzeyinin fiziki özelliklerini, depremleri yer altı kaynakları, arkeolojik kalıntıları fizik ve matematik kuralları alanında inceleyen bilim alanıdır. Jeofizik bu araştırmaları yaparken çeşitli araştırma yöntemlerini kullanılır.

Nedir Bunlar: Sismik, Sismoloji, Manyetik, Gravite Elektromanyetik yöntemler, Elektrik yöntemler, Jeotermik yöntemler, Radyometrik yöntemler kullanılmaktadır.

Geoteknik Rapor Nedir? Statik, dinamik ve deprem etkileri göz önüne alınarak, arazi zemin modelinin oluşturulduğu, zemin tabakaları için geoteknik tasarı parametrelerinin verildiği, temel tipleri seçimine ilişkin seçeneklerin irdelendiği, mühendislik analizleri ve değerlendirmeler ile temel tasarımına ilişkin önerilerin sunulduğu rapordur.

Ara
bottom of page